2020-10-20 15:02:02• hírek • Bede Emőke

Bíróság elé állítják a határrendészekre támadó csempészeket

Biztosan olvasóink is emlékeznek még arra az incidensre, mely még augusztus 22-én történt incidensre, mely során a tetten ért cigarettacsempészek rátámadtak a határrendészekre, majd menekülőre fogták. Az egyenruhásoknak két férfit sikerült egy-egy jól irányzott lövéssel mozgásképtelenné tenni, ám az ügyészség legfrissebb tájékoztatása szerint a csempészek nem ússzák meg az ügyet egy sebhellyel.

Augusztus 22-én, a petei határrendészek az Újberek közelében végzett járőrözés során, alig 50 méterre az országhatártól észrevettek egy rendszámok nélküli terepjárót, mely egy, a forgalomtól elzárt, Túr menti területre hajtott be. Az egyenruhások megpróbálták hang- és fényjelzésekkel feltartóztatni a gyanús járművet, a Mitsubishi Pajero azonban nem állt meg, így egy kisebb autós üldözés vette kezdetét. Végül a terepjárót sikerült feltartóztatni, ám amikor az egyenruhások igazoltatni szerették volna a járműben ülő öt személyeket, a sofőr, O. M. és egyik utasa, S. V. M. rátámadt a határrendszékre, egy tompa tárggyal fejbe vágva őket. Ezt követően mind az öten menekülőre fogták.


A hatóságiak ekkor hat figyelmeztető lövést adtak le a levegőbe, majd ugyancsak hatot célzottan az egyre távolodó férfiak irányába. Két személyt sikerült mozgásképtelenné tenni a jól irányzott lövések által, a többieket pedig valamivel később, az erősítés megérkezése után fogták el a közeli erdős területen. Cojan Corina ügyész tájékoztatása szerint az egyik határőr 8-9 napos orvosi kezelésre szorult, társa gyógyulása pedig egy hónapot vett igénybe.


Az ügyészség keddi közleménye szerint az ügyben készült vádiratot kedden továbbították a szatmári bíróság felé, így az előzetes letartóztatásban levő O. M. és a házi őrizetben levő S. V. M. elkövetőknek hamarosan a törvény előtt kell elszámolniuk az általuk elkövetett bűncselekményekkel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: